Sziasztok!
Jézus Mária! Ma 11:30 kor keltem fel, nos, ez hatalmas nagy rekord számomra és egyben eléggé elszomorító! Hogy kelhetek fel 11 óra után és aludhatok 11 óra hosszát? Tudni kell hogy én délután dolgozom tehát így a délelőttöm szabad. Így ma gyorsa kellet venni a dolgokat. Főzés! Ma Zöldborsólevest vajas galuskával készítettem. Az egyik kedvenc ételem és tudni kell, hogy ebből is vizsgáztam.
Ez a hagyományos borsólevestől eléggé eltér, úgyhogy aki egy kicsit is szeret főzni és még nem ismeri, ajánlom figyelmébe!
Hozzávalók:
A galuskához
Elkészítése:
-
A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
-
Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
-
Liszttel meghintjük, és kicsit átpirítjuk. Vízzel felöntve készre főzzük.
-
Amikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, a galuskatésztát összeállítjuk, és nokedli szaggató segítségével a levesbe szaggatjuk. Pár perc alatt el is készül.
Nos, szeretnék sütni is valamelyik nap valami finomságot olyan régen készítettem már ilyen dolgokat.
De kicsit most elkanyarodok más témakörben.
Készítettem egy kis rövidkemeglepi videót nektek.
Ajánlott Google Chromeba nézni.